Pozdravna riječ predsjednika opštine Pljevlja

Povjerivši organizaciju ovogodišnjih, 54. po redu, Međuopštinskih omladinskih sportskih igara opštini Pljevlja, učinili ste nam veliku čast. Zato, prije svega, želim da se još jednom, u ime lokalne uprave i u ime svih sportskih radnika Pljevalja, zahvalim Skupštini i Stalnom komitetu MOSI na dodijeljenoj organizaciji.

Zahvalnost upućujem i na adrese 31 grada i opštine čiji će sportisti, uz sportiste grada domaćina, učestvovati na ovogodišnjim Igrama. Dočekujemo vas kao iskrene prijatelje uz želju da vam predstojeći julski dani ostanu u lijepom sjećanju i uspomeni. Na to nas obavezuje povjerenje koje ste nam ukazali; na to nas obavezuju organizacije igara iz 1960, 1966, 1972, 1985 i 2006. godine kada se sportska mladost Tromeđe osjećala u Pljevljima kao u svojoj kući.
Hvala vam i dobrodošli!

MOSI su, rečeno je to do sada mnogo puta, najveća smotra sportista amatera u ovom dijelu Evrope. Ali MOSI nijesu samo sportske igre one su i svojevrsna smotra mladosti i ljepote, afirmacija trajnih ljudskih vrijednosti, iskrenog prijateljstva i druženja.
Traju duže od šest decenija i siguran sam da duh i ideja MOSI žive i dišu punim plućima i da, kao jedna od najljepših i najmasovnijih manifestacija, imaju svoju budućnost. O tome svjedoči i činjenica da je MOSI porodica od prije mjesec – dva bogatija za sportiste opštine Petnjica.

Narasli smo do broja 37, a ovogodišnje Igre su jedne od masovnijih i po broju opština i gradova učesnika i po broju sportista i sportskih radnika.

Hroničari kažu da su 54. MOSI „Pljevlja 2017“ već srušile jedan rekord. Na Igrama će učestvovati sportisti iz 32 grada i opštine Regiona. Najviše od osnivanja. To je ujedno i razlog više da učinimo, ako je potrebno, i dodatni napor kako bi ovogodišnje
Igre protekle na najvišem nivou.

Na to nas obavezuje i preko 2.000 sportista koji će se takmičiti u 15 sportskih grana. Obavezuju nas i takmičari i učesnici Para MOSI Igara. Obavezuju nas i generacije sportskih radnika Pljevalja koje su u prethodnih pet domaćinstava, svako u svom
periodu, postavljali visoke standarde.

Dragi prijatelji,
Pljevlja su poznata kao otvorena i širokogruda sredina gdje su uvijek i svi dobrodošli, a predstojeće Igre prilika su za dalju afirmaciju tih vrijednosti i promociju Pljevalja i Crne Gore, jer sport nije samo borba za bolji plasman i rezultat. On omogućava sticanje novih prijateljstava, upoznavanje sa istorijom, tradicijom i kulturom neke sredine.

Pred nama je i obaveza da pokažemo kako smo dorasli ovom svojevrsnom izazovu i u sportskom i u organizacionom smislu i to ćemo učiniti visoko profesionalnom organizacijom takmičenja kao i obezbjeđenjem kvalitetnih uslova boravka i ishrane, bezbjednosti i sigurnosti svih učesnika.

Sportski objekti, tereni i borilišta su spremni; obezbijedili smo bogat kulturno zabavni program i radujemo se vašem dolasku.

Želim vam da se ugodno osjećate u Pljevljima, kao kod svoje kuće, dobro druženje, nova poznanstva, dobre rezultate, fer i sportsku borbu, a samim učešćem na Igrama vi ste već pobjednici.
Pobjednik je sport, pobjednik je mladost, pobjednik je prijateljstvo. Pobjednik su MOSI.

Medalje i priznanja neka ponesu, u tom trenutku, najbolji.

Dobrodošli u Crnu Goru, dobrodošli u Pljevlja.
Srećno!

Mirko Đačić, predsjednik opštine Pljevlja

One thought on “Pozdravna riječ predsjednika opštine Pljevlja

  1. Срећно! Вјерујем даћезе бити добри домаћини као и до сад. Добро сте рекли медаље и признања нека по несу најбољи, а млади нек уживају у дружењу.

Komentariši