Opština Sokolac kandidat za domaćina „MOSI 2019“

Opština Sokolac će se kandidovati za domaćina 56. Međuopštinskih omladinskih sportskih igara „MOSI 2019“, za šta će biti potrebno 150.000 KM, jer posjeduje sve potrebne sportske kapacitete.

Načelnik za privredu i finansije opštine Sokolac Mitar Pržulj rekao je Srni da ova opština posjeduje kompletnu sportsku infrastrukturu, dovoljan broj sportskih objekata i terena i sportsku opremu za održavanje takmičenja po svim sportskim granama.

„Opština Sokolac je 2011. godine već bila uspješan domaćin 48. `MOSI` i dobila sve pohvale za organizaciju od sportista i sportskih radnika“, podsjetio je on.

Pržulj je naglasio da Sokolac ima sve preduslove za održavanje sportskih igara, jer ima dvije sportske dvorane, sve potrebne terene za sportove na otvorenom.

„Iznos koji će nam biti potreban je oko 150.000 KM, a moraćemo ga obezbijediti u budžetu. Tiče se nabavke sportskih rekvizita, koji će nakon igara ostati našim klubovima“, istakao je Pržulj.

Načelnik opštine Sokolac Milovan Bjelica ocijenio je da Sokocu nedostaju objekti za smještaj sportista i gostiju, pa je pokrenuo inicijativu da se potencijalnim investitorima, koji žele da grade objekte tog tipa na Sokocu, daju određene olakšice.

„Opština Sokolac će omogućiti olakšice za potencijalne investitore, koji žele graditi objekte smještajnog tipa i objekte za proizvodne pogone i zapošljavanje nove radne snage“, poručio je Bjelica.

Međuopštinske omladinske sportske igre /MOSI/ su najveća sportska amaterska manifestacija na Balkanu.

Komentariši