Ekipna finala u znaku Pljevalja

ČETVRTI DAN TAKMIČENJA NA 54. „MOSI PLJEVLJA 2017”

Četvrti, pretposlednji dan takmičenja na 54. Međuopštinskim igrama „MOSI Pljevlja 2017“ protekao je u znaku domaćih takmičara. U čak šest finala u ekipnim sportovima Pljevljaci su osvojili zlatne medalje. Na dominantan način su do titule došle fudbalerke grada domaćina, pošto su u finalu ubjedljivo, sa čak 7:0 savladale Požegu. Superiorno su do trona došli i odbojkaši i odbojkašice iz grada domaćina.

Odbojkaši, u čijem je sastavu nastupalo čak pet reprezentativaca Crne Gore – Aleksandar Minić, Simo Dabović, Ivan Ječmenica, Marko Bojić i Blažo Milić je u finalu, pred prepunim tribinama savladali odličnu ekipu Novog Pazara, osvajača Kupa Srbije sa 2:0 u setovima.

I odbojkašice Pljevalja su do trona došle pobjedom od 2:0. U odlučujućem meču za titulu domaće su, nošene sjajnom podrškom sa tribina nadigrale ekipu Prijepolja. Zlato su osvojili i rukometaši Pljevalja. Nakon što su se u borbu za medalje plasirale tri ekipe iz zanimljivih i neizvjesnih utakmica u grupama, čekao se poslednji meč između Pljevalja i Bajine Bašte, pošto je treći učesnik finalne grupe – Bijelo Polje oba svoja meča odigralo neriješeno. U odlučujućem meču, domaći su bili na visini zadatka, savladali sa 31:25 Bajinu Baštu, koja se morala zadovoljiti bronzom, dok je srebro pripalo bjelopoljskim rukometašicama.

Pred rekordnim brojem gledalaca odigrana je finalna utakmica u muškoj košarci. Pljevlja, u čijem sastavu je bilo nekoliko afirmisanih igrača i crnogorskih reprezentativaca – Vasilije Knežević, Miloš Đurišić, Miroljub Damjanović, Vladimir Starovlah, Petar Despotović i drugi pred oko 2.500 gledalaca nadigrala Rogaticu rezultatom 63:47. I košarkašice Pljevalja okitile su se zlatom. Nakon što su prvo pobijedile Požegu sa 41:34, ekipa pod vođstvom Milete Spajića i Nedjeljka Peruničića bila je bolja i od Prijepolja (49:32) i tako je, nakon srebra u Rogatici svom gradu donijela zlato.

Interesantna je bila i završnica turnira u malom fudbalu. Zlatnom medaljom okitili su majstori fudbala iz Mojkovca, koji su zahvaljujući boljem izvođenju penala (3:2) savladali Ivanjicu, pošto je u regularnom vremenu meč završen bez golova. Bronza je pripala ekipi Plužina, koja je u „utješnom finalu“, sa 3:2 pobijedila Požegu.

Teniski turnir osvojilo je Bijelo Polje, za koje su igrali Matija Bulatović, Boris Raičević i  Milan Matijević. Bjelopoljci su u finalu bili bolji i sa 2:1 pobijedili Foču. Domaći teniseri iz Pljevalja su igrali za treće mjesto, ali su poraženi od Požege sa 0:3.

U oba finala u stonom tenisu akteri su bili takmičari iz Berana, ali nažalost nijesu uspjeli da se okite zlatnim medaljama. Posebno je bio uzbudljiv meč u muškoj konkurenciji, u kojem su se Beranci sastali sa ekipom Požege. Poslije žestoke borbe, koja je trajala više od tri sata, poraženi su rezultatom 2:4. U ženskoj konkurenciji, identičnim rezultatom 2:4, stonoteniserke Foče bile su bolje od Beranki.

Za danas, poslednjeg dana takmičenja ostalo je još da se odigra finale u fudbalu između Pljevalja i Nove Varoši, nakon čega će uslijediti dodjela pehara pobjednicima u ekipnim sportovima, uručenje zastave „MOSI“ predstavnicima Priboja – grada domaćina 2018. godine i svečano zatvaranje Igara.

Završena atletska takmičenja

Završena su i atletska takmičenja. Mojkovčanka Ana Bošković osvojila je srebro u skoku u vis, a istom medaljom se u troskoku okitila Bjelopoljka Anđela Drobnjak. Trka na 200 metara protekla u znaku Crnogorki. Kristina Dubak iz Pljevalja osvojila je zlato, a njena sugrađanka Sara Raonić bronzu, dok je srebro pripalo Bjelopoljki Aleksandri Furtuli. U istoj disciplini Bjelopoljac Srđan Marić je bio drugi, a Pljevljak Kristijan Subotić treći. U ukupnom plasmanu u muškoj i ženskoj konkurenciji prvo je Bijelo Polje.

I karate u znaku Pljevljaka

Na spektakulranoj karate večeri u dvorištu Gimnazije „Tansije Pejatović“ Pljevlja su osvojila sedam zlatnih medalja. Zlato u katama osvojili su Ružica Maksimović, Srđan Vuković, kate ekipno muškarci i žene. U borbama dvije zlatne medalje osvojio je Nemanja Brašanac i kategoriji do 78 i apsolutnoj kategorijii ekipno muškarci. Srebrne medalje osvojili su Ružica Maksimović, Danijela Klačar, i žene ekipno u borbama i Uroš Čepić u katama. Bronzane medalje pripala je Saši Šljukiću i Ivani Bajčeta

Komentariši